בשל המודעות ההולכת וגוברת לגבי החשיבות וההשפעה הגופנית בהתאם לסוג המזרן עליו אנו בוחרים לישון, שאלות מגוונות עולות אצל רבים מאיתנו. הרי למעשה, כל אחד מאיתנו בנוי לגמרי אחרת. בין אם בשל מאפיינים גנטיים או בין אם כתוצאה מפעולות פיזיות שונות אותן ביצענו ואימצנו לעצמנו במהלך השנים, המבנה האנטומי שלנו שונה לחלוטין אחד מהשני. יש אנשים להם קשת מוגברת בגב, אחרים להיפך, גבם מאופיין במאין כינוס פנימה, חלקנו סובלים מבעיות ברכיים, כתפיים, צוואר או שכמות ולכן כתוצאה מכך, לכל אחד מאיתנו נוח ומתאים לישון על מזרן שעשוי מחומרים אחרים. השוק מציע אינספור של אפשרויות החל ממזרנים עם קפיצים, מזרנים ללא קפיצים, מזרנים עשויים מחומרי גלם שונים החל מויסקו ג׳ל, טמפור, לטקס, ספוג ועוד. השאלה היא האם מומלץ כחלק מהיותנו זוג החולק חיים משותפים אחד לצד השני לבחור לישון על שני מזרנים נפרדים או שמא אחד מאיתנו אמור להתפשר בכדי שנישן במזרן זוגי שלם.
ובכן, טרם אנו מתחילים לענות על שאלה זו, חשוב שתדעו שהטכנולוגיה בתחום המזרנים, טכנולוגיה המתבססת על מחקרים מעמיקים בתחום השינה והמערכת הפיזיולוגית- אנטומית של גוף האדם מאפשרים לחברות ויצרניות שונות להתאים שני מזרני יחיד, אך לשלבם לצד מיטה אחת, מבלי שבכלל הזוג ירגיש בכך. לכן, אם שניכם סובלים מבעיות פיזיולוגיות כאלה ואחרות כגון פריצת דיסק, דלקות פרקים, משקל גוף עודף, פצעי לחץ, בעיות ניווניות ועוד, אכן קיימת בפניכם האפשרות לישון על שני מזרני יחיד שונים לחלוטין במבנה שלהם, אך עדיין לישון אחד ליד השני.
כיצד מבנה גופנו משפיע על המנח שלנו על המזרן?
ובכן, כאמור כל אחד מאיתנו בנוי לגמרי אחרת ולכן עבור אנשים שונים, יתאימו מזרנים אחרים. חלקנו מעדיפים רמת נוקשות מוגברת, אחרים מעדיפים מזרנים רכים ויש כאלה שאוהבים את האמצע. חשוב להבין, שלאו דווקא העובדה שאתם אוהבים מזרן קשיח במיוחד, אותו מזרן גם מתאים לכם מבחינה פיזיולוגית. אז נכון שלנוחות מרכיב חשוב בבחירת המזרן שלנו, אך עדיין חשוב להתייחס גם לבעיות השונות שנוצרו במהלך השנים ולהתייעץ עם בעל מקצוע שמבין את התחום לעומק.
למבנה גופנו יש השפעה מכרעת על המנח שלו על גבי המזרן. אחת הדרכים היותר טובות לוודא שאתם רוכשים את המזרן המתאים לכם, הינה לשכב לאורכו של המזרן על הצד ולוודא ששום איבר בגופכם אינו שוקע פנימה לתוך המזרן. עליכם להישאר יציבים תוך הקפדה שהגב נשאר ישר. וכעת נחזור לשאלה איתה התחלנו: האם בני זוג אמורים להתפשר ולישון על אותו מזרן זוגי או שמא עלינו לרכוש שני מזרנים בודדים?. להמלצתם של מומחים דוגמת פיזיותרפיסטים, רופאים ומומחים מתחום השינה הדעות חלוקות. המשותף לכל הדעות הוא שבמידה ושני בני הזוג בריאים, אינם סובלים מבעיות אורטופדיות או רפואיות חמורות, דומים אחד לשני במבנה הפיזיוגלוגי ההמלצה הינה לרכוש מזרן איכותי זוגי שבהחלט יענה על כל הצרכים של שני בני הזוג. לעומת זאת, אם אחד או שניים מבני הזוג סובלים מבעיה רפואית עליה ניתן להקל בעזרת רכישה ושינה על מזרן מסוג ספציפי, כן מומלץ להשקיע מחשבה ובמידת הצורך לרכוש שני מזרנים נפרדים.
בהמשך לסוגיה זו, ההמלצה היא עדיין למרות אותן בעיות רפואיות, בעיות שינה ובעיות אורטופדיות להקפיד ולישון ביחד שכן לשינה זוגית באותה מיטה ובאותם זמנים יש השפעה מכרעת על הקשר הזוגי האינטימי והאישי של שני בני הזוג. זוגות שישנים בנפרד פוגעים לטווח הארוך ביחסים המיניים שלהם, מתרחקים והדבר גורם לבעיות שונות שנרקמות עם הזמן.