לא סתם בשנים האחרונות, יצרניות מזרונים ברחבי העולם בוחרות להשתמש בחומרים אנטיספטיים, אנטיבקטריאליים זאת בשל אחוז גבוה מהאוכלוסיה הסובלת מאלרגיות, קושי לנשום באופן סדיר, גירודים, דמעות ושאר תופעות לוואי ותסמינים המעידים על אלרגיה. אותן אלרגיות לא רק פוגעות באיכות החיים שלנו אלא גם מזיקות לבריאות שלנו ואף מפריעות לנו לישון לילה שלם ברציפות. אינספור מחקרים שבוצעו בנושא מצאו כי המזרון הממוצע הינו מגנט לפטריות, בקטריות והחרק הפופולארי המכונה קרדית האבק, עליו נדבר בהמשך הוא חלק בלתי נפרד מאותן אלרגיות. אחו גבוה מהאנשים הסובלים מאלרגיות מפתחים אותן כתוצאה מרגישות לחומרים הנפלטים מאותם חרקים. זו הסיבה שמומלץ לקנות מזרונים העשויים מחומרים אנטי אלרגניים ו/או כיסוי מזרון העשוי מחומרים אלו.
איזה מזרון מתאים לאנשים הסובלים מאלרגיות?
ובכן, בגדול המזרון המומלץ ביותר עבור אנשים הסובלים מאלרגיות, רגישויות בעור, אסתמה, הפרעות במערכת הנשימה ובעלי אלרגיות תקופתיות הינו מזרון העשוי מלטקס. הלטקס הוא סוג של גומי טבעי, אותו מפיקים מעץ ייחודי המכונה קוייצ׳וק הגדל במלזיה. הוא בעל תכונות אנטיספטיות, אנטי- בקטריאליות ולכן הוא דוחה אבק ומונע היווצרות של בקטריות במזרונים לאורך שנים, זו הסיבה שהוא גם נחשב לעמיד באופן יחסי למזרונים אחרים. אחד היתרונות המהותיים של חומר הלטקס בהשוואה לחומרים אחרים הוא היותו חומר נושם מה שמונע חדירה של האבק המתעופף באוויר. בנוסף, חומר הלטקס נחשב לאחד מבין החומרים האיכותיים לייצור מזרונים, הוא מספק תמיכה מושלמת ומאזן בין נוקשות לרוך מה שמאפשר לשמור על קימורי הגוף באופן אופטימלי.

על קרדית האבק שמעתם?
קרדית האבק היא סוג של חרק מיקרוסקופי שחי בתנאי אבק ולחות קיצוניים. ההפרשות של הקרדית הן אחת הסיבות העיקריות להיווצרותן של אלרגיות מסוגים שונים אצל אנשים. לא ניתן להבחין בה אלא באמצעות זכוכית מגדלת. הקרדית מסוגלת להטיל עשרות ביצים ובכדי למנוע היווצרות וכניסה שלה לבדים, רהיטים, בגדים ומזרונים יש כמה דברים שאפשר לעשות. מלבד העובדה שאנו ממליצים לכם לרכוש מזרון המאופיין באותן תכונות אנטיספטיות ואנטי – בקטריאליות יש חשיבות מכרעת לדרך ולתדירות שבה אתם מכבסים את המצעים שלכם. כאמור הקרדית אוהבת לחות, אך בטמפרטורות גבוהות היא פשוט מתה. מכיון והמזרונים והחדר שלנו נחשבים לאזורים חמימים, חשוכים ולחים, הפוטנציאל של הקרדית לשגשג גובר בתנאים אלו, שלא לדבר על הקשקשים שעורנו משיל. מסיבות אלו אנו ממליצים לכם: כבסו את המצעים שלכם בטמפרטורה גבוהה של מינימום 60 מעלות צלסיוס בתדירות של אחת לשבוע, מקסימום 10 ימים, כך תוודאו שגם אם היא קיימת, פעולת החום תחסלה. טיפ נוסף אותו אנו ממליצים לכם בחום לאמץ הינו להשתמש בכיסוי מזרון שמפחית משמעותית את חדירתה של הקרדית אל המזרון. גם אם הקרדית משגשגת בתוך המזרון המגן ישמש מאין חצץ ביניכם לבינה מה שימנע מכם וממערכת הנשימה שלכם לבוא איתה במגע. בנוסף, כיסוי כזה יגן על המזרון שלכם ויאפשר לכם להנות ממנו לאורך שנים רבות. יחד עם זאת, אחת לכמה ימים בתדירות כמה שיותר גבוהה, מומלץ מאוד לאוורר את המצעים ואת השמיכה. האורור למעשה מאפשר למנוע מהלחות לחדור מה ששוב מפחית את הסיכוי של הקרדית לשגשגש. ניקיון הוא המפתח להימנע מאלרגיות באופן כללי ובפרט במקום שבו אנו נמצאים בממוצע שליש מחיינו.