כיצד לשפר את הרגלי השינה שלנו ולעלות את איכות החיים

בעיות או הפרעות שינה הן בעיה נפוצה אצל מבוגרים הפוגעת בתפקוד היומיומי ובאיכות החיים שלנו. מסתבר שלאורח החיים שלנו יש השפעה חזקה על איכות השינה שלנו וזה לא כך כך משנה למה הרגילו אותנו הורינו כשהיינו תינוקות. יכול להיות שתהליך השינה והרגלי השינה אותם הקנו לנו היו בדיוק ״לפי הספרים״ אך יחד עם בניית הקריירה, הבאת ילדים לעולם והניסיון לנהל את הזמן שלנו השעות הרצופות הולכות להן לאיבוד. חוסר שינה או שינה לקויה בחסר מעודדים מצבים כמו עייפות, עצבנות, לחץ מוגבר, קושי להיות מרוכזים ולבצע פעולות במהירות ועוד. בנוסף, כשאנו עייפים על בסיס יומי יש בכך גם פגיעה בבטיחות שלנו שכן אנו חשופים לתאונת דרכים או תאונה בעבודה בשל חוסר העירנות והעייפות המצטברת. אז אילו הרגלים שהפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו פוגעים באיכות השינה שלנו וכיצד ניתן לשנותם?

1.            קפאין – בתור מבוגרים, רבים מאיתנו שותים לא מעט כוסות קפה ביום, 2-5 בממוצע. אם סך כוסות הקפה שלנו מתנקזות עד לשעה 16:00, מה טוב, (בכל מקרה כדאי להפחית) אך אם אנחנו ממשיכים לשתות גם אחרי שעה זו, והכוס האחרונה שלנו נשתית סמוך לשעת השינה (3 ומטה שעות לפני שאנחנו הולכים לישון), הסיכוי שאותו קפאין יפגע לנו בשינה גבוה. נסו לפני השינה לשתות תה ירוק או משקה אחר שאינו מכיל קפאין בעוד את הקפה האחרון סיימו מקסימום עד שעה 16:00.

2.            ילדים במיטה – זוגות רבים מתקשים להקנות לילדיהם הרגלי שינה טובים. הסיבות לכך הן שונות והתוצאה היא ילדים בני שנתיים שעדיין שותים באמצע הלילה בקבוקי חלב כדי להירדם והורים עייפים שלעתים תינוק ״חוצץ״ ביניהם. פרט לעובדה שזה פוגע בזוגיות, זה גם לא כל כך מומלץ לא לילד ולא לכם. נסו לקחת החלטה, לקרוא קצת מידע לגבי הקניית הרגלי שינה נכונים לילדים ואפילו להיעזר בייעוץ שינה, זה יקל גם עליכם וגם על הילדים שלכם.

3.            פעילות גופנית – משיקולי זמן, רבים מאיתנו בוחרים לבצע את הפעילות הגופנית שלנו בסמוך לשינה. אלא אם כן מדובר ביוגה או פילטיס, כל פעילות בה אתם מוציאים אנרגיה מוגברת, איננה מומלצת בסמוך לשינה. הפעילות ההורמונלית שמתרחשת בגוף בזמן ואחרי האימון, מובילה לאפקט התעוררות ומקשה עלינו להירדם. נסו לבצע את הפעילות שלכם 3-4 שעות לפני שאתם מתכננים ללכת לישון.

4.            תזונה –  מסתבר שלאוכל אותו אנו צורכים, יש השפעה על איכות השינה שלנו. פרט לכך שארוחות כבדות ושמנות אינן מומלצות בכלל לבריאות, הן ממש לא מומלצות לפני השינה. ארוחה כבדה מכבידה על מערכת העיכול, מתקשה להתעכל ובמידה ועוד נשכב אחריה בניסיון להירדם הסיכוי שנחווה צרבת, גזים, כאבים בטן עולה משמעותית. נסו לאכול את ארוחת הערב סמוך לשעה 18:00 או 19:00 ביחד עם הילדים ואם אתם מרגישים תחושת רעב לפני שאתם נכנסים למיטה, אכלו משהו קל כמו קרקר עם גבינה או תפוח ויוגורט.

גורמים נוספים שעלולים לפגוע באיכות השינה שלנו, ופחות קשורים להרגלים אותם אימצנו לעצמנו הם סוג המזרון עליו אנו ישנים, אם אנו סובלים מכאבים כאלה או אחרים, תרופות אותן אנו חייבים לקחת בעלות השפעה מעוררת ועוד. בדקו אולי אתם זקוקים למזרון זוגי חדש, תתפלאו לגלות כמה מזרן חדש משפר את חווית השינה בצורה מופלאה.

שתף:

פוסטים אחרים שאולי תאהבו

מזרנים אורטופדיים

מזרנים לכאבי גב

כיצד לבחור את המלון המושלם לשינה רגועה

מהו המזרון הטוב ביותר לבעיות הגב שלנו?

שלחו לנו הודעה