מזרונים – ההשפעה של שינה על איכות החיים

אינספור מחקרים וניסויים נעשו בתחום השינה ומסקנות חורצות רבות הוסקו לגבי מי שמקל ראש בחשיבותה של שינה איכותית וקבועה בכל לילה. אז נכון שקצב החיים המודרני בשנות ה-2000 לעתים מחייב אותנו לבצע לא מעט פעולות על חשבון שעות השינה שלנו ולנו זה נראה כמו הפתרון האופטימלי שיאפשר לנו בקלות לסמן v ליד כל אותן משימות שהצבנו לעצמנו. אך מאותם מחקרים עולה כי כשאנו מונעים מהגוף שלנו את שעות השינה להן הוא זקוק באופן סיסטמטי זה בערך שווה לאם היינו מפסיקים לאכול. אז מה זה בעצם איכות חיים ואיך שינה טובה משפיעה עליהם?. ובכן איכות חיים באה לידי ביטוי בין השאר כאשר אנו מרגישים אנרגתיים, בריאים, חיוניים וממוקדים. בנוסף, כשאנו מצליחים לבטא את עצמנו, מרגישים כי קיים איזון בין הגוף לבין הנפש וכי היצירתיות שבנו מעידה על היותנו יצורים חושבים, חיים ובעלי יכולת שכלית שמאפשרת לנו להתבטא – איכות החיים שלנו נחשבת לגבוהה. לעומת זאת, כשאנו חולים, לא מרוכזים, מתקשים להביע את דעתנו, עולים במשקל וחשים מאין עייפות כרונית תמידית, איכות החיים שלנו ירודה. ובכן, מסתבר שלא רק ששינה איכותית תורמת לאיכות החיים שלנו, אלא גם משפיעה על תוחלת החיים וכי אנשים שישנים פחות מ-6 שעות בלילה מעלים לעצמם את הסיכון להיפרד מהעולם שלנו בטרם עת.

יחד עם זאת, שעות שינה מועטות עלולות לעודד היווצרות של מחלות כרוניות דוגמת סוכרת, לחץ דם גבוה ואף לפגוע במערכת הקוגנטיבית שלנו. לעומת זאת, הוכח כי אנשים שמקפידים לישון בין 7-8 שעות בכל לילה מרגישים יותר נמרצים, עירניים, מרוכזים ואפילו יצירתיים במהלך היום. הרי וודאי שמתם לב שכאשר אתם לא ישנים היטב אפילו לילה אחד, אתם מרגישים חסרי אנרגיה, עצבניים, לחוצים ומבצעים את כל הפעולות שעליכם לבצע, פחות טוב וכי ההספק שלכם יורד, בהשוואה ליום שישנתם בלילה שלפניו ממש טוב.

בנוסףשינה לקויה לאורך זמן:

•    פוגעת בתפקודה של המערכת החיסונית ופוגעת בתהליך חילוף החומרים בגוף שלנו.

•    פוגעת ביכולת של הגוף להתמודד עם דלקות.

•    מונעת מהגוף לעודד תהליכים הקשורים להתאוששות, תיקון ושיקום של התאים, השרירים והרקמות.

•    מונעת מהגוף לארגן כמו שצריך את הזיכרנות והחוויות.

•    גורמת להפחתה בשחרור של הורמונים חיוניים.

•    שינה לקויה משפיעה על פעילות של גנים המקבילים לשעון הביולוגי שלנו.

לשינה יש תפקידים רבים חיונייים נוספים ובין השאר היא מסייעת לנו לחזק זכרונות אותם צברנו ולארגן אותם במוח שלנו מחדש. בנוסף, שינה לקויה פוגעת במהירות התגובה שלנו ומשפיעה על סוג ההחלטות שאנו מקבלים. חוסר בשעות שינה עלול לגרום להתמוטטות פיזית ונפשית ולשבש את המערכות השונות המרכיבות את גופנו.

לכן, אם אתם סובלים מבעיות שינה מסיבות כאלה ואחרות, ההמלצה היא לפנות לרופא בכדי לטפל בבעיה מהשורש. יש עשרות סוגים של הפרעות שינה אך עובדה משמחת היא שברובן ניתן לטפל ביעילות, אם מבצעים אבחון עמוק ומדויק.

איך תשנו טוב יותר?

1.       תכננו את הזמן ביעילות – אם אתם סובלים ממחסור קבוע בשעות שינה ומרגישים עייפות תמידית, הגיוני שאתם לא מתכננים את היום שלכם כמו שצריך. נסו לסיים עם חלק מהמשימות שלכם במהלך היום או אפילו לקום שעה מוקדם יותר, כדי שתוכלו להיכנס למיטה מוקדם יותר ולאפשר לגוף שלכם מנוחה אמיתית.

2.       שנו על מזרון זוגי אורטופדי – יש קשר ישיר בין סוג המזרן עליו אתם ישנים לבין איכות השינה שלכם. השוק מוצף במזרוניםחלקם איכותיים חלקם פחות. היעזרו בבעל מקצוע בכדי להתאים את המזרן עליו אתם ישנים בצורה האופטימלית עבורכם ואל תוותרו על כרית שנוחה לכם.

3.       דמיון מודרך – סוג של מדיטציה לפני השינה הוכחה כמסייעת לנתק את כל המחשבות, לרוקן את הראש מה שמאפשר לנו להירדם טוב יותר ומספק לנו שינה איכותית ורציפה.

שתף:

פוסטים אחרים שאולי תאהבו

מזרנים אורטופדיים

מזרנים לכאבי גב

כיצד לבחור את המלון המושלם לשינה רגועה

מהו המזרון הטוב ביותר לבעיות הגב שלנו?

שלחו לנו הודעה