מכירים את זה שאתם חוזרים מחופשה בבית מלון מפנק ופתאום מגלים שכאבי הגב, הצוואר והכתפיים נעלמו להם מהם אתם סובלים כבר חודשים עברו ונעלמו להם. אז נכון שברגע שאנו נמצאים בחופשה, אוטומטית כל הדאגות, הצרות והלחץ מתפוגגים להם והתחושה היא תחושה של שחרור ונינוחות, אך מסתבר שגם ל מזרניםעליהם אתם ישנים יש השפעה ניכרת על כל אותם כאבים שרובנו התרגלנו לחיות איתם. אז אם החלטתם שכל הסימנים מעידים על כך שעליכם להתחדש ב מזרון זוגי חדש, והשאלה העיקרית שאתם שואלים את עצמכם היא האם לרכוש מזרן רך או קשה, המאמר הבא נכתב עבורכם.

אז איך נדע אם עלינו לישון על מזרן רך, מזרן קשה, כמה רך או כמה קשה, מה הכי מתאים לנו מבחינה בריאותית ואיך בכלל להתחיל לגשת ולקנות מזרן חדש?.
ובכן, רובנו גדלנו על הטענה או יותר נכון על ההשערה שמוטב לישון על מזרון קשה, עדיף כמה שיותר קשה. למזרנים הרכים נדבקה סוג של סטיגמה במהלך השנים, אך ככל שהזמן עבר, תחום חקר השינה והגוף התפתח, הטכנולוגיה התקדמה ובעיקר הראש קיבל פתיחות מסוימת מה שגרם לנו להבין שטענה זו איננה נכונה. הרי הגוף שלנו לא בנוי בחתך ישר, אולי אם כך היה הדבר, טענה זו הייתה מבוססת. לכולנו יש קימורים ואם נעמוד בלי בגדים מול המראה נראה שמהרגליים ועד הראש יש לא מעט בליטות. הישבן שלנו מהווה את הבסיס לעמוד השדרה שהוא למעשה קימור בפני עצמו ובגב העליון שוב יש קימור לכיוון הכתפיים, הצוואר,והראש. במידה ונניח את גופנו על גבי משטח קשיח במנח של שכיבה על הצד האיברים היחידים שיקבלו תמיכה הם הכתפיים והירכיים שלנו.
שכיבה על משטח קשיח במיוחד, ממש כמו שינה על מזרן קשיח במיוחד תגרום לגוף להיות מוטה מה שיגרום ללחץ על השרירים ועל החוליות, לחץ שיגרום לכאבים ובטווח הארוך לנזקים פיזיולוגיים.
האם מזרון רך הוא הפתרון?
ובכן, ממש לא. מזרן רך מדי יגרום לאיברים הכבדים של הגוף לשקוע לנקודות נמוכות מה ששוב יפר את האיזון, יגרום לשרירי הגב להתכווץ במטרה למנוע את השקיעה ולהחזיק את גופנו מה שעלול לגרום לתופעה שנקראת ״הערסל״.
אז איך נמצא את האיזון?.ובכן, חברות רבות כבר אינן מאפשרות ללקוחותיהן לבחור את דרגת הקושי של מזרן ספציפי כפי שהיה בעבר, שכן בעקבות התפתחות חסרת תקדים בתחום המזרנים ובנושא השינה, החלו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כמו ויסקו ולטקס. כמעט כל מזרן אותו מייצרים היום מגיע בדרגת קושי ספציפית הייחודית רק לו, מה שמאפשר לכל אחד להתאים לעצמו את דרגת הקושי המתאימה לו ולמבנה גופו. הרעיון הוא למצוא את האיזון בין הקשה לרך, להתאים את סוג מזרן מומלץ לבעיות האורטופדיות מהן אתם סובלים ולהגיע למצב שבו הגב ישר במנח על הצד, מבלי שאיבר אחד או יותר שקועים או אינם נתמכים. בנוסף, יש חברות מזרנים מקצועיות במיוחד שבחרו לדרג את נוקשות המזרן בין דרגה 1 שנחשבת למזרן רך באופן יחסי עד לרמה 8 בה המזרן קשיח.
הקשר שבין המנח לרמת הקשיחות של המזרן
אם אתם מאותם אנשים שישנים על הבטן, אנו ממליצים לכם לבחור מזרן קשיח, בשונה מאנשים שישנים על הגב או הצד. הסיבה לכך היא שכאשר אתם ישנים הבטן על מזרן רך, הגב מוקשת מעט יותר מהרגיל. לעומת זאת, אנשים שישנים על הצד או הגב, צריכים למצוא את האיזון בין הקשה לרך. עליכם להקפיד שהכתף נכנסת פנימה בזמן שאתם שוכבים על הצד, וכי בכל מנח בו אתם בוחרים גבכם נשאר ישר.