כשאנו עומדים לרכוש מזרון זוגי חדש, לא מעט שיקולים עומדים לנגד עינינו ביניהם סוג המזרן (חומרי גלם מהם הוא עשוי, עם או ללא קפיצים, גודל, מחיר, התאמתו למיטה, מותג ועוד). יש שני מאפיינים אותם אנו נוטים לשכוח, אך הם חשובים לא פחות וישפיעו בעתיד על איכות וטיב השינה שלנו.
משקל גוף, לאו דווקא מתייחס לעודף משקל. יכול להיות שאתה מפתח גוף, מסת השריר שלך גבוהה אך אחוזי השומן נמוכים בכלל. אז מתי בכלל משקל הופך לפקטור בהיותנו רוכשים מזרן חדש שישמש אותנו למהלך השנים הבאות?. ובכן כאשר משקל הגוף שלנו מחולק בצורה שאיננה פרופורציונלית. יש מאיתנו שנחשבים ל- ״עבים״ בחלק האמצעי של הגוף, מה שישפיע על בחירת המזרן שכן באזורים אלה, מופעל על המזרן יותר לחץ ולכן חשוב לשים דגש על תמיכה ולראות כי לא נוצרת שקיעה באותם האזורים. חשוב גם לזכור, שמזרונים ירגישו שונה לחלוטין כאשר אדם רזה מנסה אותם בהשוואה לאדם כבד, שכן עלולה להיווצר שקיעות. עובדה זו יכולה לסייע להגיע לפשרה עבור זוגות להם העדפות שונות מבחינת הנוקשות של המזרן והמרקם שלו. תהיו אולי מופתעים לגלות שלא כל כך קשה או מסובך למצוא מזרן שיתאים לשניכם, למרות השוני במבנה גופכם. לדוגמא, אדם בעל משקל גוף מסיבי, שמעדיף מזרן נוקשה, יכול לחוש את המזרן אותו הוא מנסה, נוקשה ויחד עם זאת קטיפתי בשל העטיפה החיצונית של המזרן, בעוד בן/בת הזוג שמאופיין במשקל גוף קליל המעדיף/ה מזרן רך אך מנסה בדיוק את אותו מזרן, ימצא אותו ככזה.
חשוב להדגיש שעבור אנשים גדולים, הדבר החשוב ביותר הוא התמיכה. אנשים עם משקל גוף גבוה, זקוקים למזרן חזק אך לא על חשבון הנוחות. לעומתם, אנשים רזים זקוקים למזרן ״שימלא את החורים״ במקומות הדקיקים, לדוגמא אצל נשים זה בא לידי ביטוי ״בחלק המפותל״. זכרו, הגוף בהחלט יכול להתרגל לקצת יותר נוקשה וקצת יותר רך, רק חשוב לתת לו בין שבועיים לארבעה שבועות להתרגל. אם אתם עדיין צעירים, רמת הנוקשות בדקויות איננה משמעותית עד כדי כך, אך ככל שאנו מתבגרים, הגוף עובר שינויים פיזיולוגיים וזרימת הדם הופכת לעניין מהותי. אם נודה באמת, רוב האנשים שבאים לרכוש מזרן חדש, סובלים מכאבים ואחת הסיבות לכך היא שהם ישנים על מזרן ישן, כזה שצורתו המקורית אבדה כזה שכבר מזמן היה צריך להיזרק.
ועכשיו לתנוחות…
אנשים רבים שישנים על הגב טוענים כי הם זקוקים למזרן נוקשה בגלל התנועה. חשוב לציין, כי הגוף אמור לשקוע מעט אל תוך המזרן שכן יש חלקים בגוף שלנו שבולטים יותר בזמן שאנו שוכבים על הגב כמו למשל הכתפיים. הבדיקה הטובה ביותר כשאנו שוכבים על הגב היא כאשר אנחנו לא מצליחים להכניס בקלות את הידיים באזור הגב התחתון. שם התמיכה חייבת להיום מושלמת ומלאה. באשר לאלו מאיתנו שישנים על הבטן ההמלצה המדוברת ביותר בתחום חקר השינה, היא שעדיף שלא. אז נכון שקשה לשנות הרגלים במיוחד שהם נוחים לנו כל כך, אבל האמת שאנחנו עלולים לשלם על כך מחיר יקר בהמשך. אם בכל זאת אתם מתעקשים, הניחו כרית קטנה מתחת לבטן קרוב לאגן ובחרו מזרן שאיננו נוקשה. בנוסף, אל תוותרו על כרית לצוואר, אתם חייבים אותה. באשר לאלו ששוכבים על הצד – התנוחה העוברית היא האופטימלית לתמיכה המושלמת בכדי לשמור על הגב שלנו ישר.